BISKUT LAPIS CHEESE



Kalau ada banyak balance biskut boleh buat resepi ni. 

Sedappp....



Resepi daripada Kak Sabariah Bahasar, tq.





BISKUT LAPIS CHEESE

Bahan2nya:
A
250g cream cheese
250g susu pekat

B
(200g) 2 paket biskut keju Julie's 

C
Horlicks secukupnya
Nestum secukupnya

D
Parutan cheddar cheese secukupnya


Cara2 membuatnya:
1. Sediakan loyang false bottom empatsegi bersaiz 8 inci atau bekas yang sesuai. Alaskan dasarnya dengan plastic wraper supaya mudah untuk keluarkan dari acuan nanti.

2. Pukul bahan A hingga lembut & berkrim. Ketepikan.

3. Susun biskut dengan kemas dalam loyang.

4. Sapukan rata sedikit adunan cheese atas biskut yang disusun tadi. Taburkan dengan bahan C.

5. Ulang semua proses tadi hingga biskut & adunan cheese habis. Taburkan bahan  D atasnya. Tutup & sejukkan 1-3 jam atau semalaman baru dipotong
.





Comments

  1. Nampak simple dan sedap... Tq sudi share ye lyn... 😉

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Lyn. Kak Nadz datang jenguk rumah baru Lyn....

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comments :)

Popular Posts